B-tyttöjen kausi päätökseen, B-poikien kausi jatkui hienolla voitolla

6.10.2024

T18 SM-sarjan päätöskierros pelattiin lauantaina ja panoksena oli suora SM-karsintapaikka kaudelle 2025. Valtti ja Ilves lähtivät viimeiselle kierrokselle tasapisteissä, mutta Valtin parempi maaliero oikeutti 9. sijaan. Valtti kohtasi vieraissa FC Espoon ja Ilves kotonaan Hongan. Hopeasta ONS:n kanssa kisannut FC Espoo pelasi hyvän ottelun ja vaikka Valtti hyvin taistelikin, pisteet jäivät Espooseen selkein 5-1 lukemin. Honka kuitenkin haki Tampereelta myös selkeän 3-0 voiton, joten Ilveksen kausi jatkuu karsintaottelulla pääsystä varsinaiseen SM-karsintaan.

P17 Ykkösessä Valtti kohtasi lauantaina kaksi pistettä enemmän keränneen LauTP:n. Tasaisessa sarjassa Valtilla oli mahdollisuus nousta SM-karsintaan oikeuttavalle toiselle sijalle. Ottelu eteni tauolle maalittomana ja sama jatkui aina 72. minuutille, kunnes kotijoukkue iski voittomaaliksi jääneen 1-0 osuman ja nousi lohkossaan toiseksi, kun sarjaa on jäljellä kaksi kierrosta.

T18 Ykkösen viimeisellä kierroksella oli myös isot panokset, kun kolmanneksi viimeisenä ollut Valtti kohtasi toiseksi viimeisen, tasapisteissä olleen mutta huonomman maalieron omanneen Honka/3:n. Jumbosijalla ollut PK-35 oli kolme pistettä perässä ja omasi voitolla vielä mahdollisuuden säilyä Ykkösessä. Valtti aloitti ottelun nihkeästi, mutta sai paremmin pelistä kiinni ja siirtyi reilun puolen tunnin jälkeen johtoon. Taukolukemat olisivat voineet olla isommatkin, mutta ylärimaa lähemmäksi ei kotijoukkue päässyt. Toiselle jaksolle Honka tuli pirteämmin, mutta aivan huippupaikoille ei vieraat päässeet. Vajaan tunnin kohdalla Valtti teki helpottavan 2-0 osuman ja kun lisämaaleja ei nähty ja PK-35 voitti oman ottelunsa 5-0, nousi se Hongan ohi mikä tarkoittaa Honka/3:n putoamista Kakkoseen.