Miesten edustusjoukkueen kausi päättyi tasapeliin ja piste-ennätykseen

5.10.2024

Perjantaina 4.10. pelattu Kolmosen päätöskierros päättyi Helsingin Palloseuran juhliin HPS:n voitettua kärkikamppailussa MPS/Atleticon 3-2 ja HPS eteni nousukarsintaan.

Valtti isännöi puolestaan paikallisvastustaja HIFK:ta ja Puotilassa riitti tunnelmaa runsaslukuisen vieraiden kannattajaryhmän laulaessa koko ottelun ajan. Ottelun alku oli vierailta parempi ja punapaidat siirtyivätkin johtoon jo viiden minuutin kohdalla. Valtti sai kuitenkin pelistä paremmin kiinni ja sai luotua vaarallisempia hyökkäyksiä HIFK:n maalille, mutta tauolle mentiin vierasjohdossa. Toista jaksoa ehdittiin pelata viitisen minuuttia, kun Aku Metsäniityn hieno murtava syöttö tavoitti Toni Oriksen ja tämä laukoi pallon alakulmaan. Tasoitusmaalin jälkeenkin kotijoukkue loi hyviä tilanteita, mutta tolppaa ja ylärimaa lähemmäksi ei palloa saatu ja ottelu päättyi tasalukemiin 1-1. Yksikin piste riitti parantamaan  Valtin tähän asti parasta pistesaldoa kaudelta 2022 ja 22 ottelun jälkeen pisteitä kertyi 46 maalieron ollessa hieno 66-16. Kärkijoukkue HPS ja Valtti päästivät vähiten maaleja kaudella 2024.